Frits Jørgensens Have

Moderne boliger i Faaborgs gamle smukke sygehus.
Snart går vi i gang med det spændende ombygningsprojekt af de historiske bygninger, som fremover kommer til at rumme generationsbofællesskabet Frits Jørgensens Have, der har en af byens bedste placeringer.

Om området

Hele området omkring sygehuset er i hastig udvikling, bl.a. drevet af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme og Faaborg-Midtfyns Kommune. I nær tilknytning til området er der stiforbindelser til både by, havn og natur. Der er under en km. til havnen i Faaborg.

Historie

Det oprindelige sygehus fra 1891 er en del af den sydvendte sidefløj. Hovedbygningen og tilbygningen mod vest fra 1930’erne udgør samlet et smukt og imponerende byggeri, der ligger højt i byen med udsyn 360 grader rundt fra de øverste etager. Området har netop fået navnet ”Frits Jørgensens Have” efter arkitekten af samme navn, som i starten af 1900-tallet tegnede en lang række markante og ikoniske bygninger i Faaborg og omegn, herunder sygehusets hovedbygning.
Faaborg Sygehus blev nedlagt i 2011 og har siden haft skiftende anvendelser. Området står i dag tomt og anvendes ikke.

Informationsmøde om nyt generationsbofællesskab

  • Det første informationsmøde afholdes torsdag d. 9. maj 2019, kl. 19.00 – 21.00. Det andet afholdes lørdag d. 11 maj kl. 10.00 – 12.00 for dem som ikke har mulighed for at komme til det første.
  • Hvis du ønsker at deltage ved et af informationsmøderne kan du tilmelde dig via vores Facebook begivenhed. Der er som udgangspunkt kun plads til 70 deltagere på hvert af de to informationsmøder. Derfor vil pladserne tildeles efter først til mølle princippet, på dagen.
  • Adresse: Faaborg gamle sygehus, hvor der vil være adgang fra Frisenvænget.

Et fællesskab for alle aldre

Bofællesskabet – Frits Jørgensens Have – skal rumme flere generationer. Vi tror nemlig på at man med et aldersblandet bofællesskab kan få glæde af andre mennesker på tværs af generationer. Børnefamilier vil derfor få glæde af seniorer eller bedsteforældre, der omvendt vil nyde godt af nærværet med børn og børnebørn. Derudover vil bofællesskabet byde på tryghed, fællesspisning, kulturelle arrangementer, udflugter, spontan hygge og gode naboer. Alt sammen pakket ind i et fællesskab af høj kvalitet som du selv er med til at skabe.

Om at bo i et generationsbofællesskab

Det er almindeligt kendt, at et bofællesskab giver beboerne mange gode og bæredygtige relationer og øger livsglæde og følelsen af samhørighed har oftest indvirkning på, hvordan helbred og levealder forbedres og forlænges. Tanken om generationsfællesskabet er også at styrke evnen til at hjælpe hinanden.

Når man vælger et generationsfællesskab, er det fordi, man synes om ideen om at bo sammen med sin store familie eller få skabt gode relationer med sine naboer. Men samtidig er man tiltrukket af at bo sammen med andre med lignende behov og ønsker. Generationerne imellem vil ofte danne tætte relationer.

Film fra Frits Jørgensens Have og info-folder

Det gamle sygehus i Faaborg har fået navnet Frits Jørgensens Have. Disse smukke gamle bygninger fra 1891 vil danne rammen om et stort moderne bofællesskab, hvor ældre, enlige, par og familier med børn praktisk talt bor sammen under samme tag, men i hver sin lejlighed. Generationsbofællesskabet Frits Jørgensens Have ligger i Faaborg på en af de bedste placeringer i byen. Det gamle sygehus bliver ombygget og total istandsat fra ende til anden. I disse bygninger bliver der etableret 40 lejligheder i størrelser fra 55-105 kvadratmeter.
- Hent informationsfolderen om Frits Jørgensens Have her

Kontaktoplysninger

Ønsker du yderligere information vedrørende Frits Jørgensens Have nybyggeri, er du velkommen til at kontakte:

Tilmeld dig vores SMS-service

Modtag en SMS med det seneste nye fra Frits Jørgensens Have.
Afmeld SMS service

Tilmeld dig vores mailservice

Modtag en mail med det seneste nye fra Frits Jørgensens Have.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Heller ikke i vores FAQ sektion?
Så spørg os da bare. Vi er her for at hjælpe dig.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail

Dit telefonnummer

Dit spørgsmål