Frits Jørgensens Have

Moderne boliger i Faaborgs gamle smukke sygehus.
Snart går vi i gang med det spændende ombygningsprojekt af de historiske bygninger, som fremover kommer til at rumme generationsbofællesskabet Frits Jørgensens Have, der har en af byens bedste placeringer.

Om området

Hele området omkring sygehuset er i hastig udvikling, bl.a. drevet af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme og Faaborg-Midtfyns Kommune. I nær tilknytning til området er der stiforbindelser til både by, havn og natur. Der er under en km. til havnen i Faaborg.

Historie

Det oprindelige sygehus fra 1891 er en del af den sydvendte sidefløj. Hovedbygningen og tilbygningen mod vest fra 1930’erne udgør samlet et smukt og imponerende byggeri, der ligger højt i byen med udsyn 360 grader rundt fra de øverste etager. Området har netop fået navnet ”Frits Jørgensens Have” efter arkitekten af samme navn, som i starten af 1900-tallet tegnede en lang række markante og ikoniske bygninger i Faaborg og omegn, herunder sygehusets hovedbygning.
Faaborg Sygehus blev nedlagt i 2011 og har siden haft skiftende anvendelser. Området står i dag tomt og anvendes ikke.

Sidste nyt fra Frits Jørgensens Have

Er du interesseret i en bolig i Frits Jørgensens Have?

For at komme i betragtning til boligerne er det vigtigt, at du er opnoteret på boligoen.dk, da boligerne udlejes efter anciennitet via ventelisten. Du kan ikke finde boligerne på BoligØen, men du skal blot opnotere dig, så du har et medlemsnummer.

Ventelisteudvalget har besluttet at man som ansøger skal udfylde et spørgeskema, hvis man ønsker en bolig. Du kan udfylde spørgeskemaet her

 

Byggeprocessen kører i to spor
Det ene spor, selve den fysiske ombygningsproces af det gamle sygehus, er i fuld gang. Der er brudt vægge ned og gjort klar til den store opbygning. Mens vi venter på den endelige godkendelse af selve byggeprojektet, som kommer til april, er der gang i det andet spor, en arbejdsgruppe, der består af glade og forventningsfulde mennesker, som alle håber på at kunne flytte ind i Frits Jørgensens Have maj-juni 2022.
Gruppen mødes indtil videre en gang om måneden. På disse møder snakkes der blandt andet om, hvad der skal til for at tiltrække flere unge og ældre, singler og familier i flere generationer samt andre, der kunne være interesseret i at bo under samme tag i et bofællesskab men i sin egen bolig, hvor gode værdier, hyggeligt og forpligtende naboskab, børneliv, fantastiske boligrammer er overskrifter for beskrivelsen af Bofællesskabet Frits Jørgensens Have.
Hvis du vil være med, så kontakt FAB og hør, hvornår næste møde i opstartsgruppen er.

Et fællesskab for alle aldre

Bofællesskabet – Frits Jørgensens Have – skal rumme flere generationer. Vi tror nemlig på at man med et aldersblandet bofællesskab kan få glæde af andre mennesker på tværs af generationer. Børnefamilier vil derfor få glæde af seniorer eller bedsteforældre, der omvendt vil nyde godt af nærværet med børn og børnebørn. Derudover vil bofællesskabet byde på tryghed, fællesspisning, kulturelle arrangementer, udflugter, spontan hygge og gode naboer. Alt sammen pakket ind i et fællesskab af høj kvalitet som du selv er med til at skabe.

Om at bo i et generationsbofællesskab

Det er almindeligt kendt, at et bofællesskab giver beboerne mange gode og bæredygtige relationer og øger livsglæde og følelsen af samhørighed har oftest indvirkning på, hvordan helbred og levealder forbedres og forlænges. Tanken om generationsfællesskabet er også at styrke evnen til at hjælpe hinanden.

Når man vælger et generationsfællesskab, er det fordi, man synes om ideen om at bo sammen med sin store familie eller få skabt gode relationer med sine naboer. Men samtidig er man tiltrukket af at bo sammen med andre med lignende behov og ønsker. Generationerne imellem vil ofte danne tætte relationer.

Film fra Frits Jørgensens Have og info-folder

Det gamle sygehus i Faaborg har fået navnet Frits Jørgensens Have. Disse smukke gamle bygninger fra 1891 vil danne rammen om et stort moderne bofællesskab, hvor ældre, enlige, par og familier med børn praktisk talt bor sammen under samme tag, men i hver sin lejlighed. Generationsbofællesskabet Frits Jørgensens Have ligger i Faaborg på en af de bedste placeringer i byen. Det gamle sygehus bliver ombygget og total istandsat fra ende til anden. I disse bygninger bliver der etableret 40 lejligheder i størrelser fra 70-115 kvadratmeter.
- Hent informationsfolderen om Frits Jørgensens Have her

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål vedrørende boliger eller udlejning bedes du kontakte vores kunderådgiver Alice.

Har du byggerelaterede spørgsmål bedes du kontakte vores projektleder René.

Har du brug for at komme i kontakt med bofællesskabets ventelisteudvalg bedes du kontakte Henning eller Ronny.

Alice Nelander
Kunderådgiver

Telefon: 63 12 56 35
Email: abn@fabbo.dk
René Rode Andersen
Projektleder

Telefon: 63 12 56 51
Email: rean@fabbo.dk
Henning Rasmussen
Bofællesskabets ventelisteudvalg

Telefon: 25 65 68 99
Ronny
Bofællesskabets ventelisteudvalg

Telefon: 21 74 96 09

Tilmeld dig vores SMS-service

Modtag en SMS med det seneste nye fra Frits Jørgensens Have.
Afmeld SMS service

Tilmeld dig vores mailservice

Modtag en mail med det seneste nye fra Frits Jørgensens Have.