FAB bygger nye boliger i hjertet af Odense

FAB indleder det nye år med at kunne offentliggøre et spændende projekt på 8 nye boliger på Albanigade. Går det hele efter planen kan de nye beboere flytte ind i starten af 2023.

De nye boliger kommer til at ligge i smørhullet mellem FABs eksisterende boligafdeling, Frederik VII’s Stiftelse og en hyggelig lille park.

Albanigade har den ideelle beliggenhed for dem, der ønsker at kombinere dét at bo naturskønt og samtidig central i Odense C. De nye boliger opføres nemlig i et baggårdskvarter, tilbagetrukket fra vejen mellem Albanigade og Dagmargade, hvor de kommende beboere kommer til at nyde godt af en grøn og privat oase.
Dog vil de kommende beboere stadig bo få minutters gang fra indkøbsmuligheder, skoler, butikker, restauranter og Odense gågade. Derudover vil det være let for de kommende beboere at transportere sig rundt med Odense letbane, der i fremtiden kommer til at passere Albanigade.

 

Fakta om boligerne

FAB opfører i alt 8 rummelige boliger i 5 sammenbyggede huse, der størrelsesmæssigt fordeler sig således:

  • Fem 2-værelses lejemål på 49,5 m2 med egen lille have.
  • Tre 3-værelses lejemål på 97,5 m2 fordelt på to etager med en intern trappe og udgang til egen tagterrasse.

Det betyder at boligerne på første- og anden sal får egen tagterrasse, hvor dem i stueetagen får egen have. Derudover anlægges et stort fælles opholdsareal, der både kan benyttes af eksisterende og nye beboere.

Dette giver beboerne mulighed for at komme hinanden ved og være social i hyggelige, trygge og grønne omgivelser.
Opholdsarealet udformes således, at det er en del af klimasikringen, så man undgår oversvømmelser i området. Dette gøres ved at etablere et forsinkelsesanlæg, der afleder regnvandet fra skybrud ud til kloakken.
Derudover kan de kommende beboere nyde godt af, at der opføres 27 cykelparkeringer (14 er overdækket) og 2 beregnet til lad-cykler.

 

Bæredygtighed og materialevalg

Den lille klynge af huse på Albanigade er naturligvis tro mod FABs strategi og vision om at bygge grønne og bæredygtige boliger med attraktive udearealer, der kan medvirke og inspirere til en sund livsstil. Læs mere om, hvordan FABs går den grønne vej her.

FAB har generelt meget fokus på miljø, bæredygtighed og energirigtige tiltag, og alle materialer i byggeriet på Albanigade er derfor valgt ud fra et bæredygtigt perspektiv, hvilket bl.a. er med til at sikre et sundt indeklima i boligen.

Det er hensigten at store dele af byggeriet udføres i træ både i konstruktion og facadebeklædning, da træ er en naturlig og vedvarende ressource, og kræver et minimum af energi at producere. Træ absorberer og lagre CO2, så byggeriets påvirkning på miljøet nedsættes kraftigt ved brug af træ som byggemateriale.

 

Boligerne i sammenspil med naturen

I projektet er der et særligt fokus på, at der skabes en sammenhæng mellem husene der opføres og de grønne friarealer. Derfor anlægges der taghaver, som taler ind i naturen og fungerer som grønne åndehuller i midtbyens travlhed.

Der vil også være grøn beplantning på enkelte facader, tage og overdækkede cykelskure, hvilket giver en følelse af sammenspil mellem bolig og natur. Idet bygningerne ”låner” noget af sin udsmykning fra naturen, vil det medvirke til, at bygningerne indgår som en naturlig del af de grønne omgivelser.

 

Det videre arbejde med projektet forsætter, hvor bl.a. lokalplanen er ved at blive udarbejdet.

  • 27. januar 2021