Om os

I Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) administrerer vi i dag en lang række almene boliger på hele Fyn. Vi udlejer mere end 9.000 boliger, der huser ca. 20.000 beboere i over 90 afdelinger. Dette er vi meget stolte af.

Masser af livskvalitet – Vi vil

Vi vil skabe de bedste rammer for vores beboere gennem hele deres liv. Vi lytter til vores beboeres behov, og tilpasser nye og ældre boliger efter det. Og vi vil være der, når beboerne har brug for os – både personligt, via telefon og på nettet. Vores mål er at skabe rum og tryghed for vores beboere, så de kan blive boende hos os gennem hele livet.
Vores boligafdelinger rummer levende fællesskaber, hvor mennesker mødes og venskaber fødes. Der er masser af aktiviteter for store og små, og næsten alle afdelinger har eget fælleshus, som huser alt fra familiefester til motionsklub. Som beboer i FAB har man høj indflydelse på sit eget hjem via et velfungerende beboerdemokrati.

Høj service – Vi gør

Vi gør alt, hvad vi kan, for at servicere vores boligafdelinger og beboere bedst muligt – og vi gør det med stort hjerte og medmenneskelighed. Alle FAB’s ansatte arbejder for at livet i vores boliger bliver så godt som muligt: Vores Kundeservice hjælper med boligvalg og rådgivning, og vores ejendomsfolk passer boligafdelingerne omhyggeligt både inde og ude, så fortovene er ryddet for sne og hækken klippet.
Vi føler ansvar for beboere, der har brug for ekstra hjælp, og vores boligsociale medarbejdere yder særlig støtte gennem en lang række sociale aktiviteter. Vores ansatte driver effektivt vores 90 boligafdelinger uden at give køb på ordentligheden, og vi gør os dagligt umage med at holde huslejen nede, så alle har råd til at være med.

Attraktive boliger til alle – Vi tror

Vi tror på, at en god bolig har betydning for det gode liv. Du skal føle dig hjemme i din bolig. Din bolig skal være den rigtige for dig, hvad enten den er stor eller lille, har have eller altan, ligger i by eller på landet; det giver høj livskvalitet!
Derfor gør vi en dyd ud af at tilbyde en mangfoldighed af kvalitetsboliger til alle – unge og seniorer, singler og familier. Vi mener, at alle fortjener en god bolig. Derfor bygger vi nye attraktive boliger for enhver smag med hensyn til både miljø og moderne boformer, og vi renoverer vores ældre afdelinger, så de passer til nutidens boligliv.

Vi passer på miljøet

I FAB gør vi en dyd ud af at tage hensyn til miljøet i vores nybyggerier, og fremtidssikringen af vores ældre boliger. Vi har derfor vundet flere priser og fået grønne certifikater for vores bæredygtige tilgang til byggeri og renovering.
Derudover har vi siden 2011 været med i Odense Kommunes projekt ’Klimaværket’, der har til formål at motivere firmaer i Odense til at gøre en indsats for klimaet, styrke konkurrenceevnen og bidrage til en grønnere profil for erhvervslivet.

Vores historie

Efter 2. Verdenskrig var der stor mangel på ordentlige boliger til en overkommelig pris, særligt for de socialt dårligt stillede. FAB blev stiftet i 1946, hvor Folketinget vedtog en lov om offentlig støtte til igangsættelse af sociale boligbyggerier, der skulle tilgodese de mange husvilde, som efter besættelsen stod uden bolig. Siden efterkrigsårene er udviklingen gået stærkt, og FAB er igennem tidernes løb bl.a. fusioneret med Boligselskabet ’L.A.B.-huse’ i Fyens Stift, ’Munkebo Andelsboligforening’ og Ullerslev Boligselskab, således at det nu er én samlet boligorganisation under navnet Fyns Almennyttige Boligselskab.

Hvem er vi?

Vi tæller ca. 130 ansatte, som på hver vores måde servicerer vores lejere. Hvad enten det er hjælpe med at fikse et sprunget vandrør, at svare på spørgsmål om varmeregningen, at finde en ny bolig eller udvikle nye og attraktive boliger.
I FAB sætter vi medmenneskelighed og tillid højt. For os handler det om at ville hinanden det godt, at vise hensyn og have respekt for forskelligheder. Det kommer både til udtryk i det gode naboskab og samvær i vores boligafdelinger og i måden vi i FAB servicerer vores lejere og boligafdelinger på.

Generel information

Dokument
Vedtægter
FABs miljøpolitik
FAB’s DGNB udbudspakke til udbud for certificerede byggerier
NemKonto

Find budgetterne for 2024-25 for alle FABs boligafdelinger her.

Læs mere

Find årsregnskaber for alle FABs boligafdelinger samt for hovedselskabet her.

Læs mere

Vilkår for håndværkere

Dokument
Alkohol-, rus- og rygepolitik for håndværkere
Standard leverandørbetingelser