Islandsgade

FAB bygger 39 attraktive ungdoms- og familieboliger centralt i Odense på Islandsgade. Boligafdelingen bygges i det populære Østerbro, hvor beboerne får både bylivet og den skønne natur lige i nærheden.
Der er byggestart august 2024 og den nye boligafdeling forventes at stå færdig august 2025.

I området

Islandsgade ligger på Østerbro - en hyggelig del af Odense, som i de seneste år har været under stor udvikling. Området byder blandt andet på flotte grønne områder til hyggelige gåture som fx langs Kertemindestien, Skt. Jørgens Have og langs Odense Å.

Beboere i Islandsgade får herudover nemt ved at komme ind til indkøbsmulighederne og livet i centrum, da det kun tager få minutters cykel- eller bustur eller cirka et kvarters gåtur ind til byen. Studerende vil også have nemt ved at komme til diverse uddannelsessteder såsom SDU, UCL eller SDE, som alle ligger inden for 10-15 minutters tur på cykel.

Fakta om byggeriet

• Byggeriet rummer i alt 39 boliger.
• Boligafdelingen vil både have ungdoms- og familieboliger
• Boligernes størrelse spænder fra 39 m² til 78 m².
• Boligerne udformes som 1-, 2- og 3-rums boliger
• Alle boliger udstyres med enten altan eller terrasse
• Boligafdelingen får opholdsarealer og grønne områder
• Boligafdelingen får i alt 16 p-pladser og 84 overdækkede cykelparkeringer

Om Islandsgade

FAB’s nye boligafdeling Islandsgade får beliggenhed i Østerbro – et mangfoldigt kvarter under udvikling med attraktiv placering tæt ved bymidten, mellem Odense Å og Skibhuskvarteret. Her bor man både tæt på byens liv og områdets skønne natur.

Islandsgade bliver en boligafdeling med den grønne omstilling i centrum, hvor boligerne udføres som bæredygtige kvalitetsboliger med fokus på enkle og robuste materialer. Projektet udføres i hensyn til bæredygtighedsordningen DGNB og forventes at opnå DGNB-guld certificering.

Herudover fokuseres der på at bringe naturen ind i de små udendørsarealer, blandt andet gennem mindre regnvandsbassiner og beplantning med vildtblandinger til gavn for biodiversiteten. Der vil også være hyggelige fællesområder i boligafdelingen med eksempelvis gril-/bålplads, som beboerne frit kan benytte.

Om byggeriet

Boligafdelingen vil bestå af i alt 39 velindrettede og moderne boliger, hvoraf 19 bliver ungdomsboliger og 20 bliver familieboliger. Boligerne fordeles i to bygninger á tre etager.

Ungdomsboligerne indrettes som 1- og 2-rums boliger på mellem 39 m2 og 50 m2, og familieboligerne som 2- og 3-rums boliger på mellem 52 m2 og 78 m2. Bygningerne opføres i røde teglstensfacader med ståltag i en rødlig nuance, og vil i høj grad harmonere med de mere traditionelle nabobygninger i området.

Alle lejlighederne får enten en terrasse eller altan, og bygningerne udstyres med elevator samt adgang til depotrum i tagetagen. Hertil får beboere i Islandsgade adgang til p-pladser, overdækket cykelparkering og hyggelige fællesarealer med grønne områder.

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål vedrørende boliger eller udlejning, bedes du kontakte vores koordinerende kunderådgiver Litten.

Har du spørgsmål til byggesagen, bedes du kontakte vores projektleder Franz.

Litten Fogt
Koordinerende rådgiver

Telefon: 63 12 56 29
Email: lifo@fabbo.dk
Franz Leitner
Projektleder

Telefon: 63 12 56 55
Email: fl@fabbo.dk