FAB er demensvenlig boligorganisation

Størstedelen af FABs driftspersonale er gennem det seneste år blevet uddannet som demensvenner. FAB er nemlig samarbejdspartner i projekt ”RUM’lighed” og kan nu kan kalde sig en demensvenlig boligorganisation. 

Driftsmedarbejderne har fået viden om demens og er klædt bedre på til at møde mennesker med demens med forståelse, åbenhed og en hjælpende hånd. Der har også været fokus på demensvenlige omgivelser både udendørs og i de enkelte boliger.

FAB’s almene og sociale ansvar

I FAB tager vi vores almene og sociale ansvar alvorligt, og det er vigtigt for os at sikre, at vores medarbejdere er klædt godt på til at løfte denne opgave. Det giver større tryghed for de beboere, som er berørt af demens og samtidig er medarbejderne glade for den nye viden:

”Vi har fået viden om noget, vi ikke kendte til så meget til og det har været rigtig godt at få mere ind under huden. Det er jo lidt ligesom at lære førstehjælp, man håber ikke man får brug for det, men den dag man gør, så er det bare rigtig godt at vide noget om” siger ejendomsmester i Niels Bohr Parken Claus Ziegler.

Næste skridt er at udbrede projektet til bestyrelser og beboere i flere af FABs boligafdelinger.

Projekt RUM’lighed er et samarbejde mellem Alzheimerforeningen og kommuner og boligorganisationer om at udvikle demensvenlighed i boligområder. Projektet er støttet af Trygfonden.

FAB har indgået en samarbejdsaftale med Alzheimerforeningen og Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune om projektet.

Demensuge i Odense

Uge 38 er demensuge i Odense Kommune, hvor der bliver sat fokus på alt det, der gør, at Odense kan kalde sig en demensvenlig by. Det bakker FAB selvfølgelig op om som demensvenlig boligorganisation. Læs mere om demensugen på www.odense.dk/demensugen.

 

 

 

  • 20. september 2021