460 kameraer giver ro i Korsløkkeparken

Korsløkkeparken var i en årrække plaget af kriminelles handel med hash, men en række initiativer har bragt trygheden tilbage. Senest har FAB investeret 4,8 millioner kroner i overvågningskameraer, der reelt har stoppet alt hærværk.

Korsløkkeparken er placeret på den såkaldte ghettoliste, men en omfattende renovering har som mål at få vendt den udvikling. Som en del af det arbejde, har FAB installeret 460 overvågningskameraer, der allerede nu har haft en markant effekt på antallet af hærværkssager i området. Fra omkring 70 episoder er tallet nu faldet til 2-3 episoder om året.
Det sparer FAB for mange penge, der i stedet bruges til at finansiere driften af kameraerne, fortæller inspektør Theis Mortensen.

– Vi prøver fra alle sider at få Korsløkkeparken af ghettolisten, og da vi kunne høre på erfaringerne fra andre boligselskaber i Aarhus og København, at kameraer havde en effekt på både hærværk og tryghed, besluttede afdelingerne herude at søge organisationen om hjælp til at sætte videoovervågning på – og det har virket, siger Theis Mortensen.

Ifølge afdelingsformand i Korsløkkeparken, Kurt Nielsen, er beboerne i området positivt stemte overfor det nye initiativ:
– Jeg har ikke hørt én beboer, der har mukket over, at der er kameraovervågning herude. Tværtimod har det givet os mulighed for at snuppe nogle af dem, som laver noget de ikke skal, siger Kurt Nielsen.

initiativet med overvågningskameraerne er en løsning, der er besluttet og udført i et bredt samarbejde med politi, SSP, Boligsocialt Hus og et stærkt beboerengagement.

Du kan læse hele artiklen her.

Fyens Stiftstidende

Journalist: Ulrik Sass

Fotograf: Kim Rune Jessen

  • 26. februar 2020