Birkeparken står overfor stor renovering: Nordstern og FAB har indgået aftale til ca. 450 mio. kr. inkl. moms

Den omfattende og tiltrængte renovering af Birkeparken bliver FABs sidste etape i omdannelsen af Fremtidens Vollsmose. Efter renoveringen af de 249 lejemål vil bebyggelsen opnå en DGNB-sølv certificering.

Nordstern har vundet FAB’s totalentrepriseudbud på Birkeparken og skal dermed hjælpe FAB med at realisere Birkeparkens helhedsplan. Parterne har indgået en kontakt til en værdi af ca. 450 mio. kr. inkl. moms, der skal fremtidssikre boligerne i Odense-bydelen Vollsmose.

Der er tale om en totalentreprise, hvor Nordstern med deres hold af rådgivere; ERIK Arkitekter, OJ Rådgivende ingeniører og byMUNCH by- og landskabsdesign skal løfte omdannelsen sammen med FAB, der får hjælp af bygherrerådgiver Viggo Madsen.

Omdannelsen af Birkeparken er en del af udviklingsplanen for Vollsmose og indbefatter renovering og omdannelse af 249 lejemål, samt nedrivning 200 boliger, der skal skabe plads for udvikling af nye bygninger med boliger og erhverv. Dette skal sikre, at det lovbestemte krav om maksimalt 40% almene familieboliger i Vollsmose er opfyldt i 2030.

Opgaven omfatter bl.a. en omfattende facade- og energirenovering samt en gennemgribende renovering af køkkener, badeværelser og tekniske anlæg. I de grønne arealer omkring boligerne skabes der nye spændende og hyggelige opholds- og aktivitetspladser, som er synlige fra boligerne.
Boligerne skal være sunde og attraktive at bo i, og derfor er der særligt fokus på anvendelse af miljørigtige byggematerialer, optimering af indeklima og energiforbrug samt skabelse af attraktive og trygge udearealer.

Foruden moderniseringen af Birkeparken har de to samarbejdspartnere indgået et forpligtende samarbejde med Byg Til Vækst, der skal hjælpe ledige beboere med at komme i såkaldt snuse-praktik på byggepladsen. Med snuse-praktikken kan beboere stifte bekendtskab med byggebranchen og tilegne sig kompetencer, der potentielt kan sikre dem beskæftigelse i byggebranchen.

Renoveringsarbejdet starter oktober 2023 og er færdigt i udgangen af 2026.

Birkeparken er den sidste af FABs parker i Vollsmose, der skal renoveres, og kan efter renovering certificeres til DGNB sølv.

Målet med helhedsplanen i Birkeparken er at skabe et tidssvarende, trygt og lækkert boligområde med plads til alle – både inde og ude.  I fremtiden kan man mødes på kryds og tværs af de bygninger og opgange, man bor i, f.eks. i de nye fælleslokaler, som bliver fordelt i hele afdelingen.

  • 27. juni 2023