Fredag den 15. november 2019 var boligminister Kaare Dybvad (S) på besøg i Risingområdet.

Fyens Stifstidende
Foto: Christian Nordholt

Det var de tre boligorganisationer FAB, Civica, Odense Boligselskab samt BoligSocialt Hus, som var værter for besøget, hvor også Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel deltog.

Boligministeren har besøgt flere af landets udsatte boligområder, og fredag var turen kommet til Odense og Rising med de fire boligafdelinger Riisingsparken (FAB), Solbakken (Civica), Påskeløkken (Civica) og Smedeløkken (OBO).
Besøget begyndte med en gåtur i boligområdet, hvor leder af BoligSocialt Hus, Ole Jensen, viste vej og fortalte om området og de forskellige indsatser, som BoligSocialt Hus arbejder med. Efterfølgende var der møde mellem minister, borgmester og boligorganisationer, hvor boligorganisationerne fortalte om de forskellige indsatser der er i gang, for at prøve at undgå at boligområdet kommer på den hårde ghettoliste. Dagen sluttede med at kaffemøde mellem minister og beboere i området, hvor beboerne kunne stille spørgsmål til ministeren.

Boligområdet har i de seneste par uger være meget omtalt i medierne, fordi de tre boligorganisationer og Odense Kommune har formidlet muligheden for, at beboere i området som har fået en dom i 2019, kan få mulighed for at få flyttehjælp. Dette initiativ er igangsat for at prøve at undgå, at boligområdet kommer på den hårde ghettoliste, hvilket der er risiko for sker i 2020. Hvis boligområdet kommer på den hårde ghettoliste, skal andelen af almene familieboliger i området reduceres til max. 40 % inden 2030. De forskellige dilemmaer og udfordringer der er i forbindelse med ghettokriterierne blev nævnt for boligministeren på mødet.

Nedenfor kan du se en række billeder fra dagen

Du kan læse mere om boligministerens besøg på Fyens.dk

  • 18. november 2019