Dobbelt rejsegilde i Korsløkken for fælleshuset og afdeling 34

Omkring 250 gæster – håndværkere, beboere, samarbejdspartnere og selvfølgelig FAB’ere fra alle hjørner af huset – var mødt op i det hvide festtelt ved byggepladserne omkring det kommende fælleshus og afdeling 34 til dobbelt rejsegilde.

Der var god stemning og glade ansigter hele vejen rundt, da bestyrelsesformand Erling Nielsen bød velkommen til rejsegildet. Erling Nielsen indledte med at fortælle, hvor stort og veludført byggeriet i Korsløkken faktisk er: Over 200 håndværkere har sin daglige gang på 3 byggepladser i Korsløkken. Og FAB modtager utroligt nok næsten ingen klager fra beboerne, som dagligt tolererer og lever midt i det kæmpe byggeri. Erling roste og takkede derfor både håndværkere og beboere, for den gensidige forståelse og gode adfærd omkring byggeriet. Og sendte også en tak til alle vores mange samarbejdspartnere for godt samarbejde.

Herefter holdt forfatter og byrådsmedlem (S) Anders W Berthelsen tale som repræsentant for Odense Kommune. Han fortalte lidt om områdets historie og navnet ’kilometerhusene’, som bygningerne hurtigt fik hæftet på sig kort efter opførelsen i 60’erne, da man i Odense aldrig før havde set så lange huse (dog kun 200 meter – ikke 1000m). Anders sagde afslutningsvis, at Korsløkken er og bliver et markant og særdeles vigtigt boligområde for Odense, hvis betydning kun stiger fremover i takt med helhedsplanens realisering og byudviklingen i Odense.

Endelig sluttede arkitekt Otto Wagner med at rose beboerne for deres gode tanker, ideer og ønsker omkring byggeriet, da han og andre rådgivere i sin tid begyndte at tegne de første streger til det nye Korsløkken.

Og så var der endelig pølser og sodavand – og en tur hen i det kommende fælleshus for at se, hvor fint det bliver.

Se fotos fra dagen nedenfor.

 

  • 15. september 2017