FAB bygger nye ungdoms- og familieboliger i Odense

FAB slutter året af med at kunne offentliggøre et spændende projekt på 39 almene boliger på Islandsgade. Går det hele efter planen, kan de nye beboere flytte ind i efteråret 2024.

FAB’s nye boligafdeling får beliggenhed på Islandsgade på Østerbro – et mangfoldigt område centralt i Odense, som i nyere tid har gennemgået stor udvikling med områdefornyelse og nybyggerier. Projektet opføres i samarbejde med Jorton som delegeret bygherre, og hertil indgår ERIK arkitekter og NIRAS som rådgiverteam.

 

Fakta om byggeriet

FAB opfører i alt 39 attraktive og velindrettede boliger – herunder 19 ungdomsboliger og 20 familieboliger. Ungdomsboligerne indrettes som 1- og 2-rums boliger på 39–50 m2, og familieboligerne som 2- og 3-rums boliger på 52–78 m2.

Alle lejlighederne får enten en terrasse eller altan, og bygningerne udstyres med elevator, depotrum i tagetagen, p-pladser og overdækket cykelparkering. Der vil også være hyggelige fællesområder i boligafdelingen med eksempelvis bålplads, som beboerne frit kan benytte.

Bygningerne opføres i røde teglstensfacader med ståltag i en rødlig nuance, og vil i høj grad harmonere med de mere traditionelle nabobygninger i området.

 

En grøn tilgang

Islandsgade bliver en boligafdeling med den grønne omstilling i centrum, hvor boligerne opføres som bæredygtige kvalitetsboliger med fokus på enkle og robuste materialer. Projektet udføres i hensyn til bæredygtighedsordningen DGNB og forventes at opnå DGNB-guld certificering.

Herudover fokuseres der på at bringe naturen ind i de små udendørsarealer, blandt andet gennem mindre regnvandsbassiner og beplantning med vildtblandinger til gavn for biodiversiteten.

Lokalplanen for nybyggeriet er vedtaget af Odense Byråd, og byggeriet forventes at blive sat i gang i forsommeren 2023.

  • 21. december 2022