FAB bygger også boliger til insekter

Biller, sommerfugle, humlebier og rigtig mange andre insekter forsvinder omkring os, men det er noget vi alle kan ændre på. Vi skal nemlig blive bedre til at invitere dem ind i vores haver og udearealer.

I FAB går vi den grønne vej og har derfor valgt at give naturen endnu mere plads i vores boligafdelinger. I et samarbejde med den lokale produktionsskole TAMU, har FAB bestilt produktion af 20 stk. insekthoteller, som vi har planlagt at fordele rundt omkring i vores afdelinger.

Et insekthotel fremstilles af naturmaterialer og fungerer på samme måde som en fuglekasse, så havens insekter kan få et bedre sted at bo.

Dette initiativ kommer til at give fællesarealerne nye funktioner og oplevelser, hvor bl.a. børn kan kigge ind til de små nye gæster på insekthotellerne.

Vi tror på at mere natur og biodiversitet er med til at skabe rammerne for et godt boligliv. Derfor vil beboerne fremover opleve mere liv, flere dufte og farver i fællesområderne.

”Det er skønt at vores afdelinger snart får insekthoteller. Det bliver godt for beboerne at sidde ude i det fri og høre summen fra en humlebi og se sommerfugle flyve mellem blomster. Det kommer til at gøre noget ved humøret og ikke mindst fællesskabet. ”

Sådan lød det fra Conny Krog, projektleder i FAB – Fyns Almennyttige Boligselskab, da hun skulle fremhæve en af de mange positive ting ved en øget biodiversitet i vores boligafdelinger.

Insekthotellerne forventes at blive opsat i løbet af 2021, og vi håber på at får mange nye ”beboer”.

  • 4. maj 2021