FAB indgår partnerskab med Røgfrit Odense

FAB’s formand Erling Nielsen har på vegne af selskabet indgået en partnerskabsaftale med Røgfrit Odense, Odense Kommunes afdeling der arbejder med at indfri visionen om et røgfrit Odense inden 2030.

Som partner i Røgfrit Odense forpligter FAB sig til at gå foran og være rollemodel i forhold til at støtte alle, der ønsker at stoppe med at ryge og at skabe gode røgfri rammer og miljøer.

  • Jeg er rigtig glad for at vi er blevet partnere i Røgfrit Odense, siger Erling Nielsen, formand for FAB’s bestyrelse, for med dette partnerskab stadfæster vi en røgfri retning, som FAB allerede har fulgt gennem mange år, slutter en glad formand.

FAB gør nemlig allerede i dag en god indsats for at skabe røgfri miljøer og forebygge rygning hos både vores medarbejdere og vores beboere. Som det første almene boligselskab opførte FAB i 2005 en helt røgfri boligafdeling (Skovbrynet i Odense) og derudover har FAB et fast regelsæt for alle selskabets eksterne håndværkere om ikke at ryge i vores beboeres boliger, når der udføres opgaver for selskabet.

FAB er dertil en 100% røgfri arbejdsplads med klar rygepolitik og tilbud om rygestop-kurser for de medarbejdere, der ønsker hjælp til at stoppe.

 

FAKTA:

  • I 2017 ryger 17 % af odenseanerne dagligt.
  • Hver uge er der 280 børn og unge, der begynder at ryge. Det svarer til, at der i Odense ugentligt er 9 børn og unge, der begynder at ryge.
  • Rygning defineres af Røgfrit Odense som brugen af cigaretter, e-cigaretter, snus, vandpine, pibe, cigarer og cerutter.
  • Når Røgfrit Odense arbejder med forebyggelse sker det altid med respekt for dem, der ryger og dem, der ikke ryger.
  • 10. oktober 2017