FAB inviterer insekter på hotel

I FAB har vi valgt at give naturen endnu mere plads i vores boligafdelinger. På samme måde som man opsætter fuglehuse, er det også muligt at opsætte huse til insekter. Det giver insekterne et nyt hjem i vores fællesarealer og fremmer samtidig biodiversiteten.

Vi har i løbet af denne uge modtaget 20 stk. insekthoteller, som er produceret i samarbejde med TAMU – Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser. De nye insekthoteller er indrettet på en sådan måde, at de tilgodeser flere forskellige typer insekter.

Insekthotellerne er nu blevet opstillet i de 10 afdelinger der har fået lavet en Biodiversitets for-analyse. De resterende 10 insekthoteller opstilles løbende ved nyetablerede afdelinger samt afdelinger hvor der er Helhedsplaner i gang.

På billedet ses insekthotellet fra vores afdeling, Herluf Trolle Parken.

Egentlig er det ikke sæson for insekter, men vi håber, at insekterne måske vil overvintre i hotellerne, og næste år vil sommerfugle og bier have et godt sted at bo.

De nye insekthoteller vil give fællesarealerne et nyt liv med nye oplevelser, hvor beboerne kan kigge ind til de små gæster, der er tjekket ind på insekthotellerne.

I FAB tror vi på at mere biodiversitet vil være med til at skabe rammerne for et godt boligliv, fuld af grønne og livrige fællesområder.

Vi ser frem til at byde de nye beboere velkommen.

  • 28. oktober 2021