Første Spadestik i FABs kommende boligafdeling Sortekilde i Kerteminde

Første Spadestik i FABs kommende boligafdeling Sortekilde i Kerteminde

I strålende sol og med klar, blå efterårshimmel tog formand for FABs bestyrelse, Erling Nielsen, og Kertemindes borgmester, Hans Luunbjerg, det første spadestik for vores kommende afdeling Sortekilde ved Nordstranden i Kerteminde.

Ca. 150 samarbejdsparterne og gæster, herunder flere interesserede boligansøgere, var mødt op til Første Spadestik for FABs kommende afdeling Sortekilde. Sortekilde er og bliver et helt særligt alment byggeri af 69 unikke boliger med en af Fyns bedste beliggenheder qua sin udsigt til Nordstranden og gåafstanden til Johannes Larsen Museet og centrum.

FABs bestyrelsesformand Erling Nielsen hold velkomsttalen og fortalte lidt om projektets unikke karakter. Herefter fulgte Kertemindes borgmester, Hans Luunbjerg, som også roste projektet og glædede sig over, at stedet netop bliver indrettet med almene boliger til glæde for de mange. Endelig sluttede arkitekt Christian Thuesen fra C & W arkitekter talerækken af, med at fortælle lidt om projektets tilblivelse og stedets historie. Herefter bød FAB traditionen tro på pølser og vand til de fremmødte gæster.

I dette projekt forener FAB historien med nutiden ved at indrette 31 boliger i Sortekildes smukke bevaringsværdige hovedbygning og ved siden af bygges 38 moderne boliger, som arkitektonisk tilpasses stedets historiske bygninger. Højskolens smukke gamle foredragssal bevares og indrettes til afdelingens kommende fælleshus til glæde for de kommende beboere.

Med Sortekilde får FAB uden tvivl et fantastisk attraktivt nyt boligområde. Allerede ved FABs Åbent Hus arrangement i august oplevede vi en interesse for stedets kommende boliger, som sprang alle normer for vores andre nybyggerier: Over 400 mennesker mødte op for at se stedet og høre mere om boligerne, og i ugerne efter blev vores kundeservice oversvømmet af interesserede boligansøgere.

 

Vil du gerne vide mere om byggeriet – så klik her

Vil du se en lille film fra dagen – så klik her

  • 10. november 2017