For tredje år i træk er FAB sponsor for H.C. Andersen Festivals

Som du nok har bemærket, er HCA-festivalen gået i gang og Odense summer af aktiviteter og kulturoplevelser. Der er af den grund meget at se frem til i denne uge, hvor festivalen vil fylde byens gader med over 500 eventyrlige kulturoplevelser.

FAB har været sponsor for HCA-festivals i en tre-årig periode fra 2019-2021. Sidste sommer blev HCA-festivalen aflyst, på grund af de nationale corona-restriktioner – FAB har derfor kun været aktiv på festivalen i 2 år.

Langt størstedelen af oplevelserne, faktisk hele 90% af oplevelserne på H.C Andersen Festivals er gratis og for folk i alle aldre. Det går i tråd med deres ønske om at være en festival for alle. Det passer meget smukt til FABs almene og sociale værdier.
HCA-festivals bygger på en frivillig indsats og har igennem tiden opbygget et attraktivt fællesskab af trofaste frivillige. Før-under og efter Festivalen har FAB og BoligSocialt Hus samarbejdet om at anskaffe frivillige til festivalen fra vores udsatte boligområder. Det sker som et tråd med BSHs beskæftigelsesindsats og FABs strategi om at løfte et alment og socialt ansvar.
I år havde BSH og FAB en målsætning om at skaffe 20 frivillige, ikke desto mindre har minimum 28 frivillige meldt sig – dermed er årets målsætning opfyldt.

Du kan læse mere om vores strategi her

Derudover havde FAB og BSH sammen med HCA-festivals sørget for kulturelle arrangementer under festivalen i udsatte boligområder: Korsløkken, Riising og Vollsmose – men blev desværre meldt aflyst i dag pga. for høje smittetal.

Om H.C. Andersen Festivals:
H.C. Andersen Festivals byder på eventyr, fantasi, oplevelse og forundring. Og meget mere end det. Det bliver en uge med Kabaret, koncerter, parader, kunstneriske oplevelser og telte rundt på byens større pladser. Her optræder kendte og ukendte kunstnere, og man vil igennem festivalugen også få fornøjelsen af optræden og optrin, når du mindst venter det.
Der vil være masser af brændstof til fantasien – også gennem ord og billeder. Spoken Word og Odense Internationale Filmfestival rykker sammen med H.C. Andersen Festivalen og giver næring til H.C. Andersens kunstneriske univers.

Du kan læse mere om HCA-festivals her

  • 23. august 2021