Formandsmøde i FAB

Tirsdag den 27. oktober 2020 kl. 17.30 bød bestyrelsesformand i FAB, Erling Nielsen velkommen til formandsmøde, der som noget nyt blev afholdt i Koncerthuset

Med koncerthuset som lokation for formandsmøde var det muligt at afholde et fuldt betryggende formandsmøde i forhold til regeringens udmeldte Corona-restriktioner

Det grønne liv

Temaet for formandsmødet var ”Det grønne liv i boligområderne”, hvor formanden for ’Det grønne udvalg’, Ib Poulsen, engageret fortalte om udvalgets arbejde indtil nu.

Ib Poulsens præsentation blev suppleret med et oplæg fra en ekstern oplægsholder ved navn Rasmus Vincentz fra foreningen Vild Med Vilje. Rasmus holdt et inspirerende oplæg om biodiversitet og Boligforeninger, hvor alle blev orienteret om hvad biodiversitet handler om samt inspiration til, hvordan man kommer godt i gang, hvis man ønsker at fremme biodiversitet.

Den korte version er, at biodiversiteten i Danmark har det rigtig skidt. Det betyder at der er mange arter af insekter, der uddør fordi deres livsgrundlag ikke længere er til stede.

Det grønne udvalg opfordrer derfor alle afdelinger, der er interesserede i at være med til at omdanne dele af deres grønne områder til lidt vildere engområder med masser af blomster og til at deltage i pilotprojekter herom. Hvis man som afdeling ønsker at deltage, skal man skrive en mail til formand for det grønne udvalg, Ib Poulsen, på ibpo@fabbo.dk eller projektleder i FAB Conny Krog på cokr@fabbo.dk.

Til inspiration kan det også anbefales at se DR-serien “Giv os naturen tilbage“, den kan du finde på dette link.

Efter de to oplæg om temaet ’Det grønne liv i boligområderne’ informerede FABs bestyrelsesformand, Erling Nilsen, om det forestående repræsentantskabsmøde, der afholdes torsdag d. 19. november 2020.

Slutteligt orienterede bestyrelsesformand, Erling Nielsen, og direktør Jacob Michaelsen om ghettoproblematikken, dog med særligt fokus på Solbakken (Riisingsparken i FAB), der potentielt kommer på den hårde ghettoliste når ghettolisten offentliggøres d. 1. december 2020.

Solbakken er inde i en rigtigt positiv udvikling, hvor flere er kommet i beskæftigelse og uddannelse de senere år. Men vi er desværre ikke i mål i forhold til ghettolisten, selvom det ser ud til, at vi er meget tæt på. I FAB fortsætter vi med de igangværende indsatser og bygger videre på den positive udvikling.

Mere information følger efter d. 1/12 2020, hvor ghettolisten offentliggøres og vi med sikkerhed ved, om Solbakken er på den hårde ghettoliste.

  • 3. november 2020