Fyrreparken skal renoveres af lokalt firma: Hansson & Knudsen A/S og FAB har indgået aftale til 413 mio. kr.

Samtidigt med at Fyrreparken kan fejre sit 50-års jubilæum, igangsættes en omfattende og tiltrængt renovering af boligområdet i Odensebydelen Vollsmose.

I den forbindelse har FAB valgt Odensefirmaet Hansson & Knudsen A/S som hovedentreprenør. Parterne har indgået en kontrakt til en værdi af 413 mio. kr., der skal sikre at boligerne Odense-bydelen Vollsmose bliver fremtidssikret.

Arbejderne omfatter bl.a. en omfattende facade- og energirenovering, etablering af elevatorer i mange af opgangene, samt en gennemgribende renovering køkkener, badeværelser og tekniske anlæg. De store grønne udearealer bliver ligeledes renoveret, så de fremstår endnu mere attraktive og der opføres et nyt beboerhus, med lækre fællesrum og -vaskeri.

Foruden moderniseringen af Fyrreparken har de to samarbejdspartnere indgået et forpligtende samarbejde med Byg Til Vækst, der skal hjælpe ledige beboere med at komme i såkaldt snuse-praktik på byggepladsen. Med snuse-praktikken kan borgere stifte bekendtskab med byggebranchen og tilegne sig kompetencer, der potentielt kan sikre dem beskæftigelse i byggebranchen.

Renoveringsarbejdet starter midt i maj 2020 og er færdigt i starten af 2023.

Fyrreparken er den første af de store Vollsmose parker der skal renoveres, og kan efter renovering certificeres til DGNB sølv.

Parallelt med renoveringen af Fyrreparken etableres der en ny bygade mellem Ejbygade og Vollsmose Allé nord for Fyrreparken og der etableres en sivegade og en oplevelsesbånd gennem Fyrreparken.  Dermed ændres strukturen i Fyrreparken fra at være et lukket og isoleret boligområde fra til at være en integreret bydel i Odense.


For yderligere information:

Projektleder ved FAB Peter Boas på mail: pebo@fabbo.dk

Projektchef ved Hansson og Knudsen Daniel Slettemode på mail: drsh@hansson-knudsen.dk

  • 7. maj 2020