Halloween-fest i Agedrup

I weekenden stod den på en (u)hyggelig Halloween-fest for store og små i Agedrup, som blandt andet var arrangeret af beboere fra FAB’s bofællesskab Hammerparken.

I FAB er vi stolte af at have mange engagerede beboerdemokrater, som ikke kun lægger en masse arbejde og tid i deres afdelingsbestyrelse, men også i deres lokalområde. Vi har været en tur i Agedrup for at besøge byens store Halloween-fest, der blandt andet er arrangeret af Jette Andresen. Til dagligt er Jette formand i FAB’s bofællesskab Hammerparken.

Agedrups Halloween-fest blev startet for fem år siden af Jette, Karin og Gitte. Siden da er festen kun blevet større og større, og Jette fortæller, at der i år var over 1000 festglade Halloween-gæster: ”Jeg synes, det er dejligt, at der er så mange, som har lyst til at komme og fejre Halloween med os. Det er derfor, jeg holder af at være med til at planlægge arrangementer som det her. Det betyder nemlig meget for mig at være en del af det lokale her i vores lille by – at vi har muligheder for at være sammen, hilse på hinanden og få snakket.

I år startede festlighederne ved Agedrup Sognegård, hvor de udklædte gæster kunne nyde en udendørs Halloween-gudstjeneste og et par sange samt lækker kaffe og kage. Da solen begyndte at gå ned, blev faklerne tændt, og så gik turen langs Halloween-ruten i den mørke skov. Her blev børnene mødt af monstre, spøgelser, uhyggelige lyde – og selvfølgelig en masse slik.

Ruten var blandt andet udsmykket med halloween-græskar, som var skåret af byens SFO-klasse samt to børnehaver, og byens kommende konfirmander stod klar ved forskellige poster og skræmte de forbipasserende gæster. Ruten endte på butikstorvet, hvor man kunne få sig lidt at drikke og en lækker grillpølse.

Selvom det kun er Jette, Karin og Gitte, som har opstartet Halloween-festen, kræver det naturligvis en lang række donationer og en masse hjælpende hænder fra venner, familie og lokale aktører. Jette fortæller, at det er hårdt arbejde at være med til, men at det også er det hele værd: ”Nogle dage kan jeg godt vågne op og tænke, at det er for meget – men så husker jeg på alt det gode. Det sociale. Mine børn bor i København og Oslo, så jeg ser dem ikke så tit. Derfor er det rart at have muligheder som i dag for at se en masse skønne mennesker”. Vi er stolte af at have beboere som Jette, der er engagerede i sit lokalområde og i at skabe sociale arrangementer for alle.

Du kan se billeder fra Halloween-festen herunder:

  • 2. november 2022