Indvandrerkvinder vil motionere sig til sundhed

”Motion og Velvære” er et etårigt forsøgsprojekt, der skal motivere indvandrekvinder i Odense til at bevæge sig, og derigennem afhjælpe livstilssygdomme såsom diabetes og forhøjet blodtryk.

I Korsløkkeparken følger ni kvinder ugentligt et fysioterapeutisk træningshold, der er startet af de to fysioterapeuter Stephanie Thulstrup og Stine Petersen. Dette giver ifølge kvinder selv, et bedre socialt fællesskab, hvor de sammen kan arbejde med vægttab og forebygge livsstilssygdomme.

Kvinderne på holdet er mellem 30-70 år og har alle kroniske sygdomme, herunder forhøjet kolesterol, gigt og diabetes. Foruden kroniske sygdomme døjer nogle af kvinderne også med knæ- eller rygsmerter. De fleste af kvinderne er ifølge projektleder og fysioterapeut Stephanie Thulstrup ”gået lidt tabt i systemet”, da de mange kropssmerter har tilvejebragt sygemeldinger.

På trods af at alle kvinderne har boet i Danmark mellem 20 og 36 år, haft de endnu ikke har muligheden for at træne på et rent kvindehold før nu. Kvinderne på holdet, er meget begejstrede for denne mulighed, da det giver frihed og sammenhold.

På trods af den store efterspørgsel udløber forsøgsprojektet til september, hvorfor de to fysioterapeuter gerne ser træningen forsætte.

  • 4. april 2018