Pressemeddelelse: FAB køber byggegrund til Svendborgs nye plejecenter

Fredag den 9. juni 2023 underskrev borgmester og kommunaldirektør i Svendborg Kommune og formand, næstformand og direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) købsaftalen for grunden ved Sofielund Skovvej i Tankefuld. Her skal FAB opføre Svendborgs nye plejecenter - Sofielund Plejecenter.

”Det er en stor dag. Nu er købsaftalen med FAB i hus og nu kan samarbejdet om at få bygget Sofielund Plejecenter for alvor gå i gang. Både Svendborg Kommune og FAB har store ambitioner om fremtidens demensboliger, der skal bygges i Tankefuld. Vores pejlemærker for Sofielund Plejecenter er et demensvenligt, innovativt og bæredygtigt plejecenter, som skal danne rammerne for et trygt og godt ældreliv”, fortæller borgmester Bo Hansen.

”I FAB glæder vi os over, at formalia med købet af grunden nu er faldet på plads, så projektet kan tage mere form. I denne uge færdiggør vi også udbudsmaterialet, som FAB har udarbejdet i samarbejde med Svendborg Kommune, og vi ser frem til at modtage nogle spændende idéoplæg til det kommende plejecenter”, udtrykker en forventningsfuld FAB-bestyrelsesformand Erling Nielsen.

FAB er valgt til at bygge og drifte det kommende Sofielund Plejecenter. Svendborg Kommune og FAB skal nu i gang med at finde en totalentreprenør til det store byggeri. Planen er, at der er valgt en totalentreprenør til projektet i starten af 2024.

Det nye plejecenter med 48 demensvenlige plejeboliger skal opføres delvist som erstatningsbyggeri for det eksisterende plejecenter, Caroline Amalielund og delvist for at imødekomme behovet for flere plejeboliger i Svendborg Kommune. Sofielund Plejecenter forventes at slå dørene op i april 2026.

 

Yderligere information

Svendborg Kommune

Ældrechef Kirsten Vie Madsen – Mobil: 24 88 69 00 – E-mail: kirsten.vie.madsen@svendborg.dk

FAB

Byggechef Henrik Max Rasmussen – Mobil: 61 15 28 81 – E-mail: hmr@fabbo.dk

Billedtekst:

Billede 1

Der var glade ansigter i Rådhussalen den 9. juni 2023, da FAB underskrev købsaftalen for grunden til Sofielund Skovvej. Fra venstre ses næstformand i FAB Ib Poulsen, formand i FAB Erling Nielsen, borgmester Bo Hansen, udvalgsformand Hanne Klit, byggechef Henrik Max Rasmussen og direktør i FAB Jacob Michaelsen.

Billede 2

Fra venstre ved bordet ses kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, næstformand i FAB Ib Poulsen, formand i FAB Erling Nielsen og borgmester Bo Hansen i gang med at underskrive købsaftalen for grunden til Sofielund Skovvej. Bagerst fra venstre ses byggechef i FAB Henrik Max Rasmussen, direktør i FAB Jacob Michaelsen og udvalgsformand Hanne Klit.

  • 9. juni 2023