Seneste nyt: Genåbning af FABs ejendomskontorer og beboerservice m.m.

En gradvis genåbning af Danmark er i gang og det har også betydning for vores boligafdelinger ift. forsamlingsforbuddet.
Læs FABs seneste udmelding om genåbning af FABs ejendomskontorer, driftscentre, beboerservice, beboerhuse og beboercafeer her.

I FAB vil vi i den kommende tid bl.a. informere her på hjemmesiden, når der sker nyt ift. genåbningen som har betydning for FAB. Og som det har været hele tiden, kan det udmeldte ændres, hvis der sker stigning i smittetal. Denne udmelding er gældende fra torsdag d. 6. maj.

 

Forsamlingsforbud

Det lille forsamlingsforbud lempes/udfases fortsat efter følgende plan, hvis smittesituationen tillader det:

Pr. 6. maj 2021: 25 personer indendørs og 75 personer udendørs

Pr. 21. maj 2021: 50 personer indendørs og 100 personer udendørs

Pr. 11. juni 2021: 100 personer indendørs

Pr. 1. august 2021: Det lille forsamlingsforbud afskaffes

Selvom det lille forsamlingsforbud udfases og afskaffes, så gælder det store forsamlingsforbud fortsat og har en grænse på maksimalt 500 personer til og med 31. august 2021.

 

Ejendomsmesterkontoret og Driftscentre

Ejendomsmesterkontorer og Driftscentre genåbner kontortider.
Kun 1 beboer må opholde sig på kontoret ad gangen. Besøgende på kontoret opfordres til at bruge håndsprit og holde god afstand.

 

Beboerservice

  • Der genåbnes for beboerservice i alle FABs boligafdelinger.
  • Ansatte bærer mundbind/visir og medbringer håndsprit. Berørte overflader (eks. håndtag) afsprittes – alternativt bruges handsker.
  • Som beboere henstilles I til at bruge mundbind/ophold i andet rum, eller holde afstand. Beboere bedes respektere dette, så alle kan føle sig trygge og FABs personale på bedste vis kan udføre beboerserviceopgaver.

 

Idræt- og foreningsaktiviteter

For børn og unge under 18 år åbnes der op for al indendørs idræt – både i organiseret og i ikke-organiseret regi. Der må forsamles op til 25 personer uden krav om coronapas.

For ældre over 70 år åbnes op for indendørs idræt – både i organiseret regi og ikke-organiseret regi. Der må forsamles op til 25 personer med krav om coronapas.

For personer mellem 18 år og 70 år åbnes der op for ikke-kontaktsport. Der må forsamles op til 25 personer med krav om coronapas.

For almene boligorganisationer betyder det, at der kan arrangeres indendørs idrætsaktiviteter indenfor de nævnte rammer.

 

Faste og private arrangementer i beboerhusene

Benyttelsen af FABs beboerhuse til private arrangementer skal altid ske med overholdelse af de på dagen gældende forsamlingsforbud og afstandskrav.

Er der tale om private arrangementer som f.eks. bryllupper, konfirmationer, fødselsdage og lignede, kan der nu holdes åbent efter kl. 23. Det er et krav, at deltagerne kender hinanden, og at det kun er deltagerne, der har adgang til lokalet.

Eventuelt faste aktiviteter i FABs beboerhuse kan ligeledes genoptages under hensyntagen til de aktuelle forsamlingsforbud, gældende regler for servering/café drift samt under overholdelse af de aktuelle afstandskrav.

Det er altid lejeren af beboerhuset, der er ansvarlig for, at de gældende krav og regler overholdes.

I den forbindelse gøres der opmærksom på, at politiet kan udstede bøder til alle deltagere til et arrangement, såfremt reglerne ikke overholdes.

 

Beboercafeer

Hvis brugen af lokalet kan sidestilles med et serveringssted, vil der også være krav om coronapas og særlige afstandskrav. Se nærmere herom på BL’s corona-site. Information til medlemmerne om coronavirus (bl.dk)

Det betyder, at der genåbnes for udendørs servering uden coronapas og for indendørs servering med coronapas samt særlige afstandskrav.

For almene boligorganisationer betyder det således, at beboercafeer mv. kan åbne på samme vilkår.

 

Evt. nedlukning igen

Hvis et område (sogn) får høje smittetal og skal lukke ned (skoler og lign.) så følger FAB selvfølgelig også disse anbefalinger. I sådan et tilfælde dette kommunikeres her på hjemmesiden.

Vi opfordrer jer fortsat til at vise påpasselighed, tage hensyn samt at følge og overholde myndighedernes retningslinjer, se eventuelt yderligere på www.coronasmitte.dk hvor myndighederne har samlet alle informationer om Corona virus.

  • 6. maj 2021