Spar på energien – gode råd

Læs Energistyrelsens råd til at spare på energien og bevare et sundt indeklima.

Vi går en kold tid i møde og derfor har vi herunder samlet en række gode råd fra Energistyrelsen, som kan hjælpe dig til at formindske dit energiforbrug – samtidig med, at du sikrer dig et sundt indeklima i din bolig.

 

Skru ned for varmen           

Du sparer 5 % på varmeforbruget, hver gang du skruer 1 °C ned. Sæt termostaterne ens i alle rum, og hold mindst 18 °C, så der ikke kommer skimmelsvamp.

Se, hvordan du får et mindre varmeforbrug her

 

Brug mindre varmt vand

Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Spar på det varme vand ved at tage kortere bade, skrue ned for temperaturen og vaske hænder i koldt vand.

Se, hvordan du sparer på det varme vand her

 

Sluk for unødvendigt strømforbrug

Gennemgå strømforbruget derhjemme, og vurder, hvilke apparater du har behov for. Måske kan du skifte til LED-pærer eller slukke den gamle kummefryser.

Se, hvordan du går elforbruget igennem derhjemme

 

Sluk for radiatoren, mens du lufter ud

Du kan spare på varmen med gode udluftningsvaner. Luft ud i 5 minutter ad gangen med gennemtræk flere gange om dagen, og skru ned for varmen i god tid inden.

Læs mere om et sundt indeklima og udluftning her

 

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem lige her.

Se, hvornår strømmen er billigst

 

Hvis du er mere nysgerrig på, hvordan du kan spare penge og energi i hverdagen, anbefaler vi at besøge hjemmesiden Bo Godt af BL – Danmarks Almene Boliger, som formidler en lang række tips til at spare penge i hverdagen.

 

Kilde: Energistyrelsen / www.sparenergi.dk

  • 18. december 2023