Tilskud til flyttehjælp i Rising

Flere medier har den 6/11 2019 bragt historien om, at boligselskaberne FAB, Civica og Odense Boligselskab i samarbejde med Odense Kommune tilbyder tilskud til flyttehjælp for beboere, som i 2019 er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer og som bor i Riisingsparken, Solbakken, Påskeløkken eller Smedeløkken.

Grunden til at initiativet er sat i gang er, at boligområdet med de fire boligafdelinger er i risiko for at blive en hård ghetto i 2020 (jf. Folketingets ”ghettopakke” fra 2018). Hvis det sker, vil det få store konsekvenser for hele området – og kan i sidste ende føre til, at 60 procent af boligerne i området skal rives ned, omdannes eller sælges.

Baggrunden for det opsigtsvækkende initiativ er et umuligt dilemma, hvor parterne er enige om, at man ikke bør belønne kriminelle, men alternativt kan man ende med at bruge et stort millionbeløb på at nedrive boliger, hvilket ikke løser problemerne og i øvrigt vil være ressourcespild.

Initiativet skal derfor ses som et særtilfælde, og det har bestemt ikke været nogen nem beslutning for hverken FAB eller de øvrige parter. Beslutningen er truffet for at undgå nedrivninger i boligområdet og dermed tilgodese flertallet af områdets beboere.

  • 6. november 2019