Sofielund Plejecenter

FAB bygger et nyt, demensvenligt plejecenter i Svendborg med 48 plejeboliger, aktivitetscenter og servicearealer. Sofielund Plejecenter bliver en del af Svendborgs attraktive og grønne bydel, Tankefuld, og vil efter tidsplanen have byggestart efteråret 2025 og stå færdig foråret 2027. Kommende beboere visiteres af Svendborg Kommune, og FAB administerer og drifter boligerne.

Bydelen Tankefuld

Sofielund Plejecenter bliver en del af Svendborgs nyere bydel - Tankefuld. Den overordnede vision for Tankefuld er at skabe en attraktiv bydel, som udvikles på et bæredygtigt grundlag i relation til det eksisterende landskab i Svendborg bys vestlige udkant. I Tankefuld har FAB i forvejen to boligafdelinger - Tankefuld I og Tankefuld II, som i alt udgør 111 boliger. Området byder ligeledes på skøn natur med Sofienlund Skov og naturlegeplads, som giver rige muligheder for friluftsliv. Sofielund Plejecenter vil derfor danne rammerne for et liv, hvor naturen er tæt på, og hvor der er plads til nærvær blandt beboere.

Fællesskab i centrum

Mennesker og særligt mennesker med demens, har ofte brug for at søge hen hvor der er andre mennesker. Der kan ligge meget tryghed i fællesskaberne, så de må gerne være synlige og veldefinerede, men må gerne have forskellig karakter. I indretningen af Sofielund Plejecenter arbejder vi derfor med forskellige typer af fællesskaber - både de spontane og mere planlagte.
Et godt eksempel er plejecenterets aktivitetshus, hvor der findes flere muligheder for at indgå i fællesskaber. Det er her man finder plejecentrets café og lille købmand, men det er også her man har mulighed for at træne, gå til frisør, fodpleje eller omsorgstandpleje. Her vil der også komme dagpatienter og bruge faciliteterne, så der vil til tider være godt med liv i huset og mulighed for at følge med i hverdagslivet over en kop kaffe.

Om Sofielund Plejecenter

I samarbejde med Svendborg Kommune bygger FAB et nyt demensvenligt plejecenter med tilhørende aktivitetscenter og servicearealer i bydelen Tankefuld. Plejecenteret får en placering i smukke omgivelser mellem natur og by – tæt på både Svendborgs charmerende bymidte, Sofienlund Skov samt Svendborgsund.

Omdrejningspunktet for Sofienlund Plejecenter er værdiskabende fællesskaber, der understøtter en sund og meningsfuld hverdag. Fællesarealer giver mulighed for møde mellem beboere til f.eks. måltider og aktivitetstilbud, og de lyse og imødekommende nicher i plejecentrets gangarealer lægger op til spontane møder mellem naboer.

Sofienlund Plejecenter vil danne rammerne for et godt seniorliv tæt på naturen, med plads til nærvær og fællesskab.

Om byggeriet

Plejecenteret vil bestå af 48 attraktive 2-værelses plejeboliger på 75 m², et aktivitetscenter samt servicearealer, som opføres med henblik på at skabe trygge og hjemlige rammer for et sundt og stimulerende seniorliv. Samtidig fokuseres der på at skabe en attraktiv arbejdsplads for plejecenterets medarbejdere, med rum og muligheder for udfoldelse af en faglighed af høj kvalitet og et sundt arbejdsmiljø.

Sofielund Plejecenter opføres med fokus på både det private og fælles seniorliv, hvor beboerne blandt andet får gavn af private terrasser, mindre gårdrum samt en stor fælleshave.

Plejecenteret tænkes opført i materialer med særligt henblik på bæredygtighed, hvor især indeklima, tryghed og sikkerhed er i centrum.

Billedtekst: Visionsplan for Sofielund Plejecenter

Demensvenligt plejecenter

Sofielund Plejecenter bliver et demensvenligt plejecenter, hvilket indebærer et fokus på trygge og hjemlige rammer, hvor nøgleord som genkendelighed og sikkerhed er i centrum.

At bygge et demensvenligt plejecenter kræver specialviden; både i forhold til hvordan indretningen bedst mulig understøtter borgere med demens, hvordan man skaber en imødekommende ramme for pårørende, og hvad der skal til for at plejecentret kan drives effektivt og være en velfungerende arbejdsplads.

Derfor lægges der vægt på at totalentreprenørteamet har erfaring og viden om indretning og design af demensvenlige boliger. Herudover er størstedelen af FABs driftspersonale uddannet som demensvenner og har derfor viden om, hvad det vil sige at leve med demens, hvordan man bedst kommunikerer med en beboer med demens, samt hvordan fx omgivelser, skilte m.m. i afdelingerne kan gøres demensvenlige.

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål vedrørende byggeriet bedes du kontakte vores projektleder Conny.

Conny Krog
Projektleder

Telefon: 63 12 56 53
Email: cokr@fabbo.dk