Afdelinger - Kerteminde kommune

Bakkelunden ligger i det sydlige Munkebo. Afdelingen består fortrinsvis af rækkehuse men også fritliggende huse. Til boligerne hører pæne haver og egen carport. Skole, butikscenter m.v. ligger inden for kort afstand. Boligerne ligger inden for gåafstand af Kertinge Nor.

Se afdelingsside Se boligtyper

Små, dejlige huse og rækkehuse med gode haver, beliggende i roligt kvarter midt i Kerteminde by. Husene er efterisolerede og har fået nye tage og vinduer.  Kerteminde er en god handelsby og kan tilbyde et væld af attraktioner og oplevelser. Der ligger indkøbsmuligheder tæt på og skov og strand ligger indenfor gåafstand.

Se afdelingsside Se boligtyper

Kløverparken ligger i det sydlige Munkebo. Afdelingen er beliggende på et højt terræn, der giver lys, luft og udsyn over Kertinge Nor og Odense Fjord. Afdelingen består af 47 rækkehuse, som alle har tilknyttet små haver. Indkøbsmuligheder og busstoppested ligger inden for gåafstand. Der er fælles grønne områder til leg og ophold, samt stiforbindelser til yderligere rekreative arealer med flot udsigt.

Se afdelingsside Se boligtyper

Kongshøj er beliggende i Kerteminde i et roligt kvarter med udsigt over marker og tæt ved fjorden. Afdelingen består af både ungdomsboliger og familieboliger, hvilket giver en rigtig fin beboersammensætning. Der er kort til det nærmeste busstoppested og gode indkøbsmuligheder i Kerteminde.

Læs mere om FABs ungdomsboliger her  

Se afdelingsside Se boligtyper

Hyggelige ældre huse beliggende i Langeskov. Afdelingen består af en- og to-familieshuse. Flere steder er vinduer og tage blevet udskiftet. Til alle husene hører store haver. Langeskov st. ligger i gåafstand og der er gode indkøbsmuligheder i Langeskov.

Se afdelingsside Se boligtyper

Afdelingen ligger centralt i Kerteminde, tæt på skov og strand. Boligerne består af både etageboliger og rækkehuse. Til alle boligerne hører enten store kælderrum eller udhus. Kerteminde er en god handelsby og kan tilbyde et væld af attraktioner og oplevelser.

Se afdelingsside Se boligtyper

Mosekrogen er en pæn rækkehusbebyggelse nær ved Munkebo bymidte. Afdelingen består af 35 rækkehuse som ligger i et roligt kvarter. Til afdelingen hører dejlige legeområder for børnene, og til boligerne hører egen have af en passende størrelse. Boligerne har egen carport og skur til redskaber. Der er kort til offentlig transport og indkøbsmuligheder i Munkebo bymidte.

Se afdelingsside Se boligtyper

Skovparken ligger i det nordlige Munkebo. Afdelingen er højt beliggende på et meget flot, kuperet terræn med udsigt over Odense Fjord, Kertinge Nor og Hindsholm. Boligerne består af 110 rækkehuse og til alle hører mindre haver og et skur.  Der er fine indkøbsmuligheder indenfor gåafstand og der er meget kort til offentlig transport.

Se afdelingsside Se boligtyper

Sortekilde er et nyt attraktivt boligområde i den smukke historiske del af byen tæt på Johannes Larsen Museet og i gåafstand til centrum.
Afdelingen består af 69 moderne og unikke lejeboliger ud til Nordstranden i Kerteminde. Området tæller i alt cirka 5 hektar og huser den tidligere Kerteminde Husflidshøjskole med den gamle bevaringsværdige hovedbygning i historisk stil fra år 1900, som er områdets arkitektoniske omdrejningspunkt.

I den gamle hovedbygning er der indrettet 31 nye boliger med nænsom hånd og i respekt for bygningens historiske stil – dog med alle moderne boligers bekvemmeligheder.
Derudover er der bygget 10 helt nye bygninger med 38 boliger. De nye bygninger er moderne 2-planshuse. Rent arkitektonisk er husene tilpasset den smukke gamle hovedbygning og områdets øvrige bygninger.

Højskolens imponerende gamle festsal er bevaret og indrettet som boligområdets fælleshus, som beboerne kan bruge til fælles eller private arrangementer. Husflidshøjskolens gamle park og gårdhave er indrettet til grønne fællesområder. Der er parkering i den nordlige ende af grunden ud mod Gedskovvej og alle arealer i området forbindes via små stisystemer.

Seniorbofællesskabet i Sortekilde

Seniorbofællesskabet Sortekilde har til huse i den lave bygning vest for den gamle hovedbygning og har tidligere rummet nogle af husflidshøjskolens elevboliger. Til forskel fra hovedbygningen er der til hver af de 11 lejligheder en vestvendt altan. Et stort dejligt fællesrum nederst i bygningen bruges af seniorerne til fællesspisning, møder etc., og tjener som en forlængelse af beboernes egne stuer, og fører ud til en terrasse, som bruges til grillaftener m.v.

Seniorerne har udarbejdet et fælles værdigrundlag, hvor fællesaktiviteter og samvær vægtes i lighed med respekt for privatlivet. Livsglæde og trivsel har et godt afsæt i et seniorbofællesskab, hvor beboerne er nået til stort set samme livsafsnit, så hvis du har gejst, humor, interesse, og gerne vil bidrage til fælles aktiviteter, kunne et seniorbofællesskab være et godt valg. Aldersgruppen er målrettet 50+ og ingen hjemmeboende børn.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 76 m2 til 114 m2. Lejligheder på over 100m2 er forbeholdt par.

Læs mere om FAB’s bofællesskaber her

Se afdelingsside Se boligtyper

Stenlunden ligger i Munkebo tæt ved Kertinge Nor. Afdelingen består af 27 fritliggende huse, som er beliggende omkring små interne vænger. Alle husene har store haver og egen indkørsel til åbne, murede carporte med redskabsrum. Gode indkøbsmuligheder i gåafstand.

Se afdelingsside Se boligtyper

Bofællesskab for psykisk handicappede. Afdelingen ligger inden for gåafstand af Kertinge Nor. Visitering til denne afdeling skal ske igennem Kerteminde Kommune.

Se afdelingsside