Sortekilde

Sortekilde er et nyt attraktivt boligområde i den smukke historiske del af byen tæt på Johannes Larsen Museet og i gåafstand til centrum.
Afdelingen består af 69 moderne og unikke lejeboliger ud til Nordstranden i Kerteminde. Området tæller i alt cirka 5 hektar og huser den tidligere Kerteminde Husflidshøjskole med den gamle bevaringsværdige hovedbygning i historisk stil fra år 1900, som er områdets arkitektoniske omdrejningspunkt.

I den gamle hovedbygning er der indrettet 31 nye boliger med nænsom hånd og i respekt for bygningens historiske stil – dog med alle moderne boligers bekvemmeligheder.
Derudover er der bygget 10 helt nye bygninger med 38 boliger. De nye bygninger er moderne 2-planshuse. Rent arkitektonisk er husene tilpasset den smukke gamle hovedbygning og områdets øvrige bygninger.

Højskolens imponerende gamle festsal er bevaret og indrettet som boligområdets fælleshus, som beboerne kan bruge til fælles eller private arrangementer. Husflidshøjskolens gamle park og gårdhave er indrettet til grønne fællesområder. Der er parkering i den nordlige ende af grunden ud mod Gedskovvej og alle arealer i området forbindes via små stisystemer.

Seniorbofællesskabet i Sortekilde

Seniorbofællesskabet Sortekilde har til huse i den lave bygning vest for den gamle hovedbygning og har tidligere rummet nogle af husflidshøjskolens elevboliger. Til forskel fra hovedbygningen er der til hver af de 11 lejligheder en vestvendt altan. Et stort dejligt fællesrum nederst i bygningen bruges af seniorerne til fællesspisning, møder etc., og tjener som en forlængelse af beboernes egne stuer, og fører ud til en terrasse, som bruges til grillaftener m.v.

Seniorerne har udarbejdet et fælles værdigrundlag, hvor fællesaktiviteter og samvær vægtes i lighed med respekt for privatlivet. Livsglæde og trivsel har et godt afsæt i et seniorbofællesskab, hvor beboerne er nået til stort set samme livsafsnit, så hvis du har gejst, humor, interesse, og gerne vil bidrage til fælles aktiviteter, kunne et seniorbofællesskab være et godt valg. Aldersgruppen er målrettet 50+ og ingen hjemmeboende børn.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 76 m2 til 114 m2. Lejligheder på over 100m2 er forbeholdt par.

Læs mere om FAB’s bofællesskaber her

Dokument
Beslutningsreferat ordinært afdelingsmøde 2024
Beslutningsnotat ordinært afdelingsmøde 2023
Folder
Plantegninger
Vedligeholdelsesreglement for Sortekilde
Ordensreglement for Sortekilde
Regler for leje af fælleslokale
Regler for leje af beboerhotel
Beboervejledning for nybygget bygning

Ejendomskontor

Ejendomskontor
Mellemleddet 37, kld.
5300 Kerteminde

Tlf: 65324480

ejd.kerteminde@fabbo.dk

Kontorets åbningstider
  • Mandag, onsdag og fredag 8.30-9.00
  • Torsdag 15.00-15.30

Nødhjælp

Du kan bruge vores AKUT HJÆLP, hvis der opstår et akut problem i din bolig udenfor normal arbejdstid. Vi gør dog opmærksom på, at du indenfor normal arbejdstid skal kontakte din ejendomsmester først. Er det ikke muligt at få fat i ejendomsmesteren, kan du ringe på akut-telefonnummer: 63 12 56 78

Vi gør opmærksom på, at det kun gælder i absolutte nødsituationer såsom: Sprængt vand/varmerør, stoppet toilet, Ituslået rude, indbrud eller lignede (der giver adgang til boligen), brand (i tilfælde af brand – ring 112), ingen el i boligen (tjek først sikringerne og relæet) og ingen varme i boligen (hvis det er mellem november og marts).

Via vores AKUT HJÆLP vil du modtage relevant hjælp og blive viderestillet til en person, der kan hjælpe dig. Du vil derfor blive spurgt om, hvilken afdeling du bor i, og hvad din adresse er.

Hvis De rekvirerer hjælp på ovenstående nummer, skal ejendomsmesteren underrettes herom i førstkommende arbejdsdags kontortid. BEMÆRK! at ved unødige tilkald kan De risikere selv at skulle betale regningen.

Læs om vores akut hjælp her (link)