Bæredygtigt byggeri i det Nordfynske

FAB opfører to nye bæredygtige boligbebyggelser i Otterup og Krogsbølle. Hvis alt forløber efter planen, vil de nye beboere kunne flytte ind medio 2022 og primo 2023.

Otterup og Krogsbølle er to af FABs nyeste projekter på Nordfyn, som begge bliver opført i henhold til bæredygtighedsordningen DGNB. Der er derfor fokus på godt indeklima, brug af bæredygtige materialer, effektiv drift og ikke mindst sociale fællesskaber. Bygningerne opføres helt i træ og med træbeklædning på facaderne.

Det er de samme 2 typer boliger, der opføres på de to adresser og begge bebyggelser er anlagt med en fælles adgangsvej, som boligernes indgange og køkken-alrum er orienteret imod. Den kan derfor også bruges til fælles ophold og leg og dermed være med til at skabe sociale fællesskaber. Boligerne får højt til loftet og lyse opholdsarealer, da loftet følger taghældningen og dermed giver plads til mere lysindfald. Køkken-alrum og stue er sammenhængende, så beboerne altid kan søge sollyset uanset, hvilken side af vejen de bor på.

De to kommende boligbebyggelser har en god beliggenhed tæt på skønne naturområder med kort afstand til de nordfynske strande.

 

Bynære boliger i Otterup:

Boligerne i Otterup-afdelingen er placeret mellem Bøgeparken og Bøgevej bebyggelserne og tæller i alt 10 boliger fordelt på 6 stk. 2-rums boliger og 4 stk. 3-rums boliger, der størrelsesmæssigt varierer fra 68 til 87 m2. I forbindelse med boligerne, opføres et fælleshus på 124 m2 til brug for alle i FAB’s afdeling 19 i Otterup med to gæsteværelser og et fællesrum med plads til 50 personer, som giver beboerne mulighed for at mødes til både-private og fælles arrangementer. Det vil styrke det sociale fællesskab i bebyggelsen og til øvrige medlemmer af FAB’s afdeling 19 i Otterup.

 

Boliger i naturskønne Krogsbølle:

I Krogsbølle opføres otte boliger, 4 stk. 2-rumsboliger og 4 stk. 3-rums boliger i størrelserne 68 og 87 m2. De nye boliger ligger i udkanten af Krogsbølle, tæt på Tørresø Strand.  Boligerne i Krogsbølle etableres som et bofællesskab, hvor der er mulighed for at deltage i fælles aktiviteter i det nybyggede fælleshus i Krogsbølle, som er beliggende på samme vej og som de kommende beboere har brugsret til.

 

Bæredygtigt byggeri

FAB opfører boligerne i henhold til bæredygtighedsordningen DGNB, hvor målet er at opnå et DGNB-sølv certifikat. Ordningen favner både den økonomiske, miljømæssige og sociale bæredygtighed og er dermed med til at sikre bæredygtighed på alle parametre.

Et af FABs fokusområder er at sikre et bæredygtigt ressourceforbrug, herunder den energi og CO2, der bruges til at fremstille byggematerialer. Her er brugen af certificeret træ som byggemateriale både et miljøvenligt og energirigtigt alternativ.

Derudover fokusere FAB på, at de anvendte materialer er så sunde og miljøvenlige som muligt. På den måde skabes der gode rammer for et godt indeklima og et godt og sundt bolig liv. Læs mere om, hvordan FAB går den grønne vej her.

  • 12. maj 2021