FAB underskriver aftale om nye boliger i Haarby

I foråret 2021 tager FAB det første spadestik for byggeriet af 26 familieboliger med tilhørende fælleshus ved Haarby Lund, Syrenvej i Haarby. Mandag d. 8. marts underskrev FAB en aftale med TMRB A/S, der er valgt som hovedentreprenør på byggeprojektet. Går alt efter planen, vil de nybyggede boliger være indflytningsklar medio 2022.

Boligerne opføres i et område forbeholdt til tæt-lav bebyggelse, så de kommende beboere vil opleve et trygt og familievenligt boligområde med cykelstier og små veje, der fører til byens skole, idrætsaktiviteter og bymidte. Derudover er beboerne 1 kilometer fra byens centrum, skole og indkøbsmuligheder. Kun 400 meter fra bebyggelsen er der busforbindelse til Haarby Rutebilstation, hvorfra man kan skifte bus i retning mod Assens eller Odense.

 

Om boligerne i Haarby Lund

Haarby Lund kommer til at bestå af 26 familieboliger i 1 og 1,5 plan, opført som klyngehuse. Alle indgange udføres niveaufrit for at sikre mest mulig tilgængelighed.

Der vil i alt være 3 boligtyper der varierer i størrelserne 75 m2 til 102 m2.

  • Seks 3-værelses boliger i 1,5 plan på 102 m2 (med mulighed for et ekstra værelse)
  • Otte 3-værelses boliger i 1 plan på 87 m2
  • Tolv 2-værelses boliger i 1 plan på 75 m2

I hjertet af bebyggelsen opføres et fælleshus på ca. 123m2 med fælleslokale til omkring 50 personer og 1 gæsteværelse.

Fælleshuset i boligafdelingen giver beboerne mulighed for at mødes til både-private og fælles arrangementer, som vil styrke det sociale fællesskab i bebyggelsen.

 

Bæredygtighed og materialevalg

FAB har generelt meget fokus på miljø, bæredygtighed og energirigtige tiltag, og alle materialer i byggeriet i Haarby Lund er derfor valgt ud fra et bæredygtigt perspektiv, hvilket også er med til at sikre et sundt indeklima i boligerne.

Den lille klynge af huse i Haarby Lund er derfor tro mod FABs strategi og vision om at bygge grønne og bæredygtige boliger med attraktive udearealer, der kan medvirke og inspirere til en sund livsstil. Læs mere om, hvordan FAB går den grønne vej her.

Træ er en naturlig og vedvarende ressource, og kræver et minimum af energi at producere. Træ absorberer og lagre CO2, så byggeriets påvirkning på miljøet nedsættes kraftigt ved brug af træ som byggemateriale.
Derfor opføres de bærende konstruktioner som lette trækonstruktioner, ligesom boligernes facade-beklædninger udføres i træ.

Omkring bebyggelsen bliver friarealer tilplantet med en vildteng-blanding med mange forskellige blomsterfrø, der tilgodeser vilde bier og sommerfugle samt fremmer biodiversiteten.

Med det særlige fokus på miljø, bæredygtighed og energirigtige tiltag, udfører FAB projektet i henhold til bæredygtighedsordningen DGNB, hvor målet er at opnå et DGNB-guld certifikat. Det betyder i praksis, at alle anvendte materialer er nøje udvalgt ift., hvor meget de belaster miljøet.

 

Det videre arbejde med projektet forsætter, og afhænger af den endelige godkendelse i byrådet, der træffes i ultimo april.

  • 11. marts 2021