Afdelinger - Odense C

Bofællesskabet Glasværket er et bofællesskab for enlige og par fra 40 år uden hjemmeboende børn. Afdelingen består af 25 boliger i renoverede bygninger fra det gamle Odense Glasværk i ét eller to plan, i størrelsen 55 – 100 kvadratmeter.

Boligerne er beliggende på to adresser midt i det tidligere Odense Glasværk – en bebyggelse som omfatter designakademi, friskole, ungdomsboliger, familieboliger og et aktivitetscenter med børneinstitution. Der er nærliggende indkøbsmuligheder tæt på og centrum af Odense er indenfor gåafstand.

Det bærende i fællesskabet er, at vi laver mad til hinanden på skift to-tre dage om ugen.

Du kan læse mere om bofællesskabet Glasværket her: Afdelingens egen hjemmeside

Udlejning i bofællesskabet

Bofællesskabet holder informationsmøde 1. søndag i marts og september. Her kan du/I blive skrevet på venteliste. Alle på ventelisten bliver bedt om at sende en kort beskrivelse af sig selv, vedlagt foto.

For at lære hinanden at kende, bedes du spise sammen med beboerne fem gange i løbet af de første seks måneder, heraf de to som med-kok.  Hvis du fortsat gerne vil fællesskabet, tager bofællesskabet derefter endelig stilling til dit ønske om optagelse på ventelisten ved almindeligt stemmeflertal på det følgende fællesmøde. Når du er blevet optaget på ventelisten, skal du deltage i fællesspisning mindst en gang om året, ellers bliver du automatisk slettet på ventelisten.

Er du interesseret i en bolig i bofællesskabet Glasværket?

Kontakt ventelisteudvalget:

Merri Nielsen, 50 45 07 09, merrinielsen5@gmail.com

Karen Dons, 60 47 75 35, karendons@gmail.com

Læs mere om FAB’s bofællesskaber her

Se afdelingsside Se boligtyper

I en meget flot ældre byejendom er der efter en gennemgribende renovering, som er afsluttet i 1996, blevet i alt 10 lejligheder.

Ejendommen har en meget central beliggenhed i forhold til bymidten i Odense, hvilket til gengæld betyder lidt snævre tilkørsels og parkeringsforhold.

Beliggenheden er lige ud til det langstrakte stisystem langs Odense Å og man har butiksgaderne samt alle byens faciliteter så at sige lige uden for døren.

Se afdelingsside Se boligtyper

Boligafdelingen består af blandede ejendomme i den centrale del af Odense. Det er både nyere boligbebyggelser ved Sadolinsgade og på et hjørne ved Allègade – samt ældre og renoverede byejendomme i rolige sidegader i byen.

Der er indrettet varierende boligstørrelser, for familier, for ældre og et antal ungdomsboliger. Med den centrale beliggenhed er der begrænsede friarealer, men til gengæld er der umiddelbar adgang til de fine parkanlæg og stierne langs Odense Å.

Indenfor gangafstand har man alle byens faciliteter, skoler, offentlige institutioner og knudepunktet for alle buslinjer, m.v. Ungdomsboliger kan søges via www.studiebolig-odense.dk

Læs mere om FABs ungdomsboliger her

Se afdelingsside Se boligtyper

Denne afdeling udgøres af fire ældre renoverede byejendomme, fortrinsvis indrettede som ældrevenlige boliger. Der er tale om centralt beliggende byhuse nær ved butikker, alle faciliteter i bymidten og de rekreative områder langs Odense Å. Parkeringsforholdene er begrænsede, til gengæld er der kort afstand til alle buslinjer i byen.

Se afdelingsside Se boligtyper

Frederiksbroen er 28 ældre- og handicapvenlige boliger fra 1986, centralt beliggende i Odense C. Kommunen har visitationsretten til boligerne. Byggeriet er i to plan og med elevator. Alle boliger er 2 værelses på 66,2 m² med eget køkken. Fælles opholdsrum og spisesal. Der er flere gode indkøbsmuligheder, og bussen holder ca. 5 minutters gang fra plejecentret. Beliggenheden er tæt på det langstrakte stisystem langs Odense Å.

Se afdelingsside

Tre centralt beliggende og nyrenoverede byejendomme er sammenlagt til denne afdeling og der indgår nogle få ungdomsboliger heri.
Frederiksgade er smal og tæt trafikeret, dog ensrettet for almindelig biltrafik, hvilket gør både tilkørsel og parkering lettere. Der er både fællesvaskeri og elevator i afdelingen. Der er adgang til gode friarealer og afdelingen ligger ganske tæt på det flotte stisystem langs Odense Å, som går gennem hele byen.
Indenfor kort gåafstand kommer man til alle dele af Odense Centrum.
Busforbindelserne går lige gennem gaden.

Læs mere om FABs ungdomsboliger her

Se afdelingsside Se boligtyper

Attraktive lejligheder beliggende midt i “Glasværket”, som udfylder det samlede areal fra det tidligere Odense Glasværk. Bebyggelsen omfatter beklædningsfagskole, ungdomsboliger, familieboliger og et aktivitetscenter med børneinstitution. Der er både fællesvaskeri og elevator i afdelingen. Der ligger indkøbsmuligheder tæt på og centrum er indenfor gåafstand. Afdelingen tilbyder både familieboliger og ungdomsboliger.

Læs mere om FABs ungdomsboliger her

Se afdelingsside Se boligtyper

Afdelingen er en del af en karrebebyggelse ved Vindegade og Klostervej.
Her er vi helt inde i Odense centrum med gågadenettet lige ‘udenfor døren’.
Alle byens faciliteter som banegårdscenter, biografer, restauranter, teater mv. er enten indenfor synsvidde eller kan nås på få minutter.
Der er pæne udendørs opholdspladser i karreen og gode parkeringsforhold for beboerne i afdelingen. Der er fællesvaskeri i afdelingen.
Afdelingen består både af etageboliger opført først i 1990`erne og nogle nyrenoverede lejligheder i en fin ældre byejendom.
Der er varierende lejlighedsstørrelser og afdelingen indeholder udover familieboligerne et større antal ungdomsboliger i selvstændige afsnit.

Læs mere om FABs ungdomsboliger her

Se afdelingsside Se boligtyper

Kongens Karré befinder sig i et attraktivt område, ved krydset mellem Ruggårdsvej og Åløkke Allé. Der er derfor meget kort afstand til
Odenses utallige forretninger, caféer og kulturtilbud. Offentlig transport til og fra Kongen Karré er optimalt, med direkte forbindelse til Odense Banegård og derved resten af landet.

På 3. sal findes attraktive tagterrasser til fælles brug af alle beboere, hvor der vil være siddemøbler og planter, der skaber rum til ophold. Inde i karréen er der også mulighed for ophold i det grønne gårdrum, som bliver opført.

Til byggeriet er der et parkeringsrum som ligger under den grønne gårdhave. Der er ligeledes etableret fælles ladestandere til beboerne, og for cykelisterne er der mulighed for at parkere indendørs, samt i et stort rum på hjørnet mod TV2.

Kongens Karré er en røgfri boligafdeling, som har sin fordel i at boligerne dermed har et godt og sundt indeklima. Da boligafdelingen er røgfri, har dette også positiv betydning for byggeriet på den lange bane.
Ovenstående betyder, at hverken lejer eller dennes gæster må ryge i lejemålet, på altanen, i haven mv. eller på afdelingens fælles arealer.

Her kan du tage en virtuel tur i en af de nybyggede boliger i Kongens Karré.

Se afdelingsside Se boligtyper Min bolig

Afdelingen består af 80 rækkehuse, oprindeligt fra 1949, men løbende vedligeholdte og forbedrede, således at boligerne fortsat er eftertragtede. Bebyggelsen ligger ugeneret af gennemgående trafik og alligevel med adgang til både Nyborgvej og Rødegårdsvej som er de væsentlige trafikårer, der fører mod centrum, mod Rosengårdscentret og ud af byen.

Der er tætte bybusforbindelser til området og kort afstand til skole, butikker, kirke m.v. samt stiforbindelse til grønne områder.
Tilkørselsforholdene er gode og giver adgang til fælles parkeringsområder i afdelingen.

Individuelle moderniseringer i køkken eller badeværelser er udført i en del af boligerne, hvilket har medført tilsvarende forskelle i lejens størrelse.

Se afdelingsside Se boligtyper

Denne afdeling består af 66 etageboliger opført i 1951 på et hjørne ved Rødegårdsvej og Østerbæksvej. En bebyggelse, som er trukket lidt tilbage fra vejen, således at der er blevet plads til gode friarealer til leg for børnene og ophold for beboerne trods den bynære beliggenhed.

Til området er der gode trafikforbindelser. Her er parkeringsforholdene mere begrænsede, dog er der fri parkering omkring afdelingen. I løbet af 2024 vil der ligeledes blive etableret fælles ladestandere for afdelingens beboere. Der er meget kort afstand til gode butikker, skole, kirke m.v. og der er stiforbindelser til grønne rekreative områder.
Nærmeste store forretningscenter er Rosengårdscentret.

Der er forskelle i huslejens størrelse som følge af individuelle moderniseringer i de enkelte lejligheder.

Se afdelingsside Se boligtyper

Denne afdeling er beliggende i et roligt udbygget område mellem Kochsgade og Skibhusvej og består af en blandet bebyggelse af række- og tvillinghuse. Til boligerne hører haveanlæg på begge sider af husene, pæne store haver med høje hække. Desuden er der adgang til rekreative arealer umiddelbart op til bebyggelsen. Der er meget fine tilkørselsforhold og parkering langs de stille veje og på fælles parkeringspladser. Der ikke langt til gode indkøbsgader eller for dens sags skyld til større butikscentre i byen. Busforbindelserne er gode, både mod byen og til oplandet.

Se afdelingsside Se boligtyper

Afdelingen er velbeliggende i et roligt og fuldt udbygget område, og afdelingen består af både etageboliger og rækkehuse i en og to etager.
Der er meget gode tilkørselsforhold, gode fælles parkeringspladser og et antal garager, hvortil der dog må påregnes ventetid. I løbet af 2024 vil der ligeledes blive etableret fælles ladestandere for afdelingens beboere. Der er fællesvaskeri i afdelingen. Til rækkehusene hører pænt opvoksede haver med høje hække og til etageboligerne hører gode friarealer og legeområder. Der er ikke langt til gode indkøbsgader eller større butikscentre i byen. Busforbindelserne er gode, både til byen og oplandet.

Se afdelingsside Se boligtyper

En større og yderst centralt beliggende afdeling, opført som en karrébebyggelse med 123 etageboliger. I karréen indgår gode parkeringsmuligheder med fælles ladestandere, legepladser og grønne områder. Boligerne har altaner, nye badeværelser og gode planløsninger. Der er fællesvaskeri i afdelingen. Ejendommen er beliggende direkte op til stisystemet langs Odense Å, hvilket giver fine muligheder for spadsereture gennem hele Odense bymidte.

Se afdelingsside Se boligtyper

Bebyggelsen på Odense Havn er et af boligselskabet nyere byggerier – Bygget i 2008.  Alle boligerne er indrettet med opholdsrum og altaner orienteret mod syd og vest. Boligerne har dejlig udsigt til det moderniserede havneområde og vand.  På den ene bygning, er der indrettet en fælles tagterrasse, som afdelingens beboere kan benytte.

Pladsen foran byggeriet er indrettet som rekreativt areal, hvor der er god mulighed for at nyde det særlige miljø ved havnen samt udsigten til skoven på den modsatte side af havnebassinet.  I stueetagen, ud til havnepladsen er der indrettet et erhvervslokale. Derudover finder du fælles ladestandere, gode indkøbsmuligheder og Odense banegårdscenter indenfor gåafstand.

Se afdelingsside Se boligtyper

Riisingsparken er en etagebebyggelse, som trafikmæssigt er forbundet med Ejbygade og Kochsgade, henholdsvis mod øst og vest.
Fra afdelingen er der gåafstand til skole og den væsentligste del af de tekniske skoler i byen.

Den offentlige bustrafik er tæt i området og der er stiforbindelser både mod centrum og store grønne områder ved Ejbygade og mod Center Øst.

Ejbygade fører endvidere direkte mod Rosengårdscentret, Bilka m.v.

Boligerne er traditionelt indrettede, vel vedligeholdte og for en dels vedkommende har man gennemført individuelle moderniseringer, som afspejles i forskelle i huslejens størrelse. Afdelingen har gode friarealer og gode legemuligheder for børnene. Det er i nogen grad på bekostning af fælles parkeringspladser. Der er fællesvaskeri i afdelingen.

Der er et mindre garageanlæg i afdelingen, men naturligvis også betydelig ventetid.

Se afdelingsside Se boligtyper

En fin gammel hospitalsbygning, der er blevet ombygget til ungdomsboliger. Afdelingen er beliggende centralt i forhold til uddannelsessteder og Odense centrum. Der er fine udendørs opholdsmuligheder og parkeringsforhold. Der er indkøbsmuligheder indenfor gåafstand og adgang til offentlig transport lige udenfor døren.

Læs mere om FABs ungdomsboliger her

Se afdelingsside Se boligtyper

På Kranvejen i Odense har Fyns almennyttige Boligselskab bygget 56 boliger, som er taget i brug i foråret 2012. Kranvejen er en sidevej til Skibhusvej.
Afdelingen indeholder tillige 12 boliger med adresse på Skibhusvej. – Disse boliger blev taget i brug i 2011.
Boligerne i Skovbrynet er blevet præmieret to gange; dels af Byforeningen for Odense med “Odinprisen 2012” og dels af Odense Kommune som “Godt og smukt byggeri” i 2013.
Der er gode indkøbsmuligheder få hundrede meter fra bebyggelsen, ligesom bybussen stopper tæt ved.
Indenfor cykelafstand ligger en af Odenses hyggelige handelsgader – Skibhusvej.
Alle boliger er udstyret med kogesektion, emhætte, indbygningsovn, køle-/fryseskab samt opvaskemaskine. Derudover vaskemaskine og tørretumbler. Boligerne er bygget i lavenergi klasse 1 – hvilket betyder et lavt energiforbrug.
Boligerne er de første røgfrie boliger på Fyn.
Skovbrynet er en røgfri boligafdeling, som har sin fordel i at boligerne dermed har et godt og sundt indeklima. Da boligafdelingen er røgfri, har dette også positiv betydning for byggeriet på den lange bane.
Ovenstående betyder, at det ikke er tilladt at ryge i lejlighederne eller f.eks. på altanerne. Der må ryges på fællesvejene, men altså ikke i selve boligerne.  For boligerne beliggende på Kranvejen gælder det alle boliger. For boligerne beliggende på Skibhusvej gælder det ved ny indflytning.

Se afdelingsside Se boligtyper

Thorsgården består af 40 ungdomsboliger samt 16 støtteboliger.

Ungdomsboligerne har en central beliggenhed i Odense. Boligafdelingen ligger tæt på grønne områder, og der er kort afstand til stisystem langs Odense Å, som du blandt andet kan benytte til centrum. Der er gode indkøbsmuligheder og letbanen kører ude for døren.

Boligafdelingen er røgfri. Det betyder, at hverken lejer eller dennes gæster må ryge i lejemålet, på altan, i haven eller på afdelingens fælles arealer.
En overtrædelse af dette forbud betragtes som en væsentlig misligholdelse og vil derfor medføre ophævelse/opsigelse af lejemålet.

Ungdomsboligerne i afdelingen kan søges via www.studiebolig-odense.dk

Støtteboligerne er at socialpsykiatrisk botilbud og visiteringen til disse boliger sker gennem Odense Kommune.

Læs mere om FABs ungdomsboliger her

Se afdelingsside Se boligtyper

Tolderlundsvej er en nyrenoveret afdeling på hjørnet af Sct. Hans Gade og Tolderlundsvej. Afdelingen består af dels familieboliger og dels ældre- og handicapvenlige boliger, som kommunen visiterer til.
Boligerne har store og lyse rum og afdelingen ligger tæt på Odense centrum og med mange gode indkøbsmuligheder i nærområdet på Skibhusvej. I løbet af 2024 vil der ligeledes blive etableret fælles ladestandere for afdelingens beboere.

Se afdelingsside Se boligtyper